Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

γιουβετσακι σουπερ!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 1\2 μοσχαρι
1κρεμμυδι
1σκελιδα σκορδο αντε και 2
...1-2 καροτα
1 κιλο ντοματες
1φλυτζανι κρασι ασπρο[ρετσινα]
1 λιτρο ζεστο νερο
αλατοπιπερο
1 κ σ πελτε
1κγ ζαχαρη
λαδακι
1 πακετο κριθαρακι χονδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενω το κρεας το στραγγιζω η ,το σκουπιζω με χαρτι κουζινας.βαζω στην κατσαρολα το λαδι μισο φλυτζανι κ πιο λιγο,βαζω μεσα το κρεας κ το γυριζω για 10 λεπτα να παρει χρωμα,μετα ριχνω ,καροτο,σκορδο,κρεμμυδι ,ολοκληρα,τα γυρναω για 3 λεπτα και προσθετω το κρασι .τριβω στο τριφτη κ τις ντοματες ,μεσα κι αυτες ,μεσα προσθετω κ το πελτε κ την ζαχαρη,γυριζω για λιγο κ προσθετω και το νερο να φτασει επανω στην κατσαρολα ,το αφηνετε να βρασει στο χαμηλο για 40 λεπτα,αν τελειωσει το νερο[που δεν τελειωνει]να προσθεσετε παντα ζεστο,για να μην σφιξει στο τελος προσθεστε αλατι ,και πιπερι οσο θελετε ,μετα παιρνουμε την γαστρα ,η το ταψι ,ριχνουμε μισο κιλο κριθαρακι και πασπαλιζουμε με λιγο λαδακι,αδειαζουμε και το κρεας απο την κατσαρολα ,[αν ειναι πολυ το ζουμι κρατηστε το και θα σας πω .θελουμε να ειναι σκεπασμενο 3 δαχτυλα για να μην γινει πολυ πηχτο .το σκεπαζετε [αν δεν εχετε γαστρα με αλουμινοχαρτο ,κ το ψηνετε για περιπου 15 λεπτα,τωρα αν το ανοιξετε κι εχει πιει το ζουμακι ριξτε απο την κατσαρολα που εχει μεινει και ανακατεψτε ,δεν παθαινει κατι το φαγητο μας,αν παλι ειναι μελατο μην προσθετετε,[μην βαλετε στο ταψι ,το καροτο ,ιο κρεμμυδι ,κ το σκορδο,εκτος αν εχουν λιωσει ,εμεις την γευση θελουμε] γινεται πεντανοστιμο .κι ευκολο ,εγω στο ζουμακι που περισσεψε αυριο η,θα ριξω πατατουλες να τις κανω γιαχνι με φετουλα,η θα ριξω μακαρονια σκετα με τυρακι ,γιατι δεν ειναι να πεταμε τιποτα!! καλη επιτυχια κ καλη ορεξη!!!! [σεβιρουμε με τυρακι κεφαλογραβιερα ,η ,παρμεζανα,κ παει ωραια με μαρουλακι ,η αισμπεργκ.ειναι μαρουλι αλλα πιο νοστιμο
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...