Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτόπιτα με φρέσκο τυρί-κρέμα

Υλικά

  • 400 γρ, κοτόπουλο ψητό ή βραστό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο ακόμη για το φύλλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου (έτοιμος ή σπιτικός)
  • 150 γρ, φρέσκο τυρί-κρέμα
  • 2 φύλλα ζύμης σφολιάτα
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε για 5' σε αντικολλητικό σκεύος το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια με μια κουταλιά βούτυρο. Το βγάζετε και προσθέτε στο σκεύος το κρεμμύδι και το πράσο, συμπληρώνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα σοτάρετε κι αυτά.
  2. Ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, το κρασί και το ζωμό κοτόπουλου. Σιγοβράζετε για 5' περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε και το φρέσκο τυρί-κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το κοτόπουλο και ανακατεύετε το μείγμα καλά. Το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Αλείφετε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί με βούτυρο, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και στρώνετε το ένα φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...