Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Καταΐφι µε κρέµα αμυγδάλου

Υλικά

  • Καταΐφι 1 πακέτο (500 γρ.)
  • βούτυρο 250 γρ., φρέσκο, λιωµένο σε θερµοκρασία δωµατίου
  • τυρί κρέµα ή ανθότυρο 80 γρ. λιωµένο µε πηρούνι
  • αµυγδαλόψιχα 300 γρ., θρυµµατισµένη στο µπλέντερ
  • κρέµα ζαχαροπλαστικής 2 φλιτζάνια, έτοιµη ή σπιτική
  • βανίλια λίγη εσάςν ή σκόνη
  • ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
  • αυγό 1 ασπράδι χτυπηµένο ελαφρά
  • Για το σιρόπι
  • ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • γλυκόζη: 1 κουταλιά της σούπας
  • νερό: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • λεμόνι: 1/2, ο χυμός
  • κανέλα: 1 ξυλάκι

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε το καταΐφι τραβώντας µε τα δάκτυλά σας και το βάζετε σε µεγάλο ταψί. Το σκεπάζετε µε νωπή πετσέτα για να µην ξεραθεί. Περιχύνετε µε το µισό βούτυρο και παίρνετε τούφες καταΐφι ανάλογα µε το µέγεθος που θέλετε να έχουν τα γλυκά σας.
  2. Αναµειγνύετε σε µπολ το τυρί κρέµα µαζί µε τα αµύγδαλα και την κρέµα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια, 2 κουταλιές της σούπας νερό, το ασπράδι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν .
  3. Τοποθετείτε µια µικρή ποσότητα από το µείγµα πάνω σε κάθε τούφα καταϊφιού (στην άκρη) και τυλίγετε σε ρολά. Τοποθετείτε τα ρολά σε ταψί το ένα κοντά στο άλλο. Περιχύνετε µε το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε στους 180οC για περίπου 45’ µέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώµα.
  4. Ετοιµάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5΄-6΄, αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και περιχύνετε το γλυκό όταν πέσει λίγο η θερµοκρασία του.Mix & Match
  5. Πλούσιο και γαλατένιο, αυτό το διαφορετικό καταΐφι δεν υπολείπεται σε σιρόπι. Έτσι, αντί για κάποιο ιδιαίτερα γλυκό λικέρ ή επιδόρπιο οίνο που θα ενισχύσει τη γλύκα του, θα επιλέξουμε είτε ένα λευκό απόσταγμα οίνου είτε μια ημίγλυκη μαστίχα. Εναλλακτικά προτείνω ένα λικέρ πικραμύγδαλο, που θα τονίσει την αμυγδαλένια του φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...