Υλικά συνταγής
- Υλικά για 4 τσουρέκια
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 25 γρ. ξηρή μαγιά
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
- λίγο αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 5 κρόκοι αυγών
- 8 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
- 50 γρ. αμύγδαλα εφιλέ και λίγα επιπλέον για το πασπάλισμα
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση συνταγής
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σ’ ένα μπολ. Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα (κρατάτε 1 κουταλιά της σούπας γάλα στην άκρη) και την αναμειγνύετε με τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο, τους 4 κρόκους των αυγών και το μισό λικέρ. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος 40΄.
- Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Ανακατεύετε τη σοκολάτα, το ολόκληρο αυγό και το υπόλοιπο λικέρ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
- Ξαναζυμώνετε τη ζύμη καλά, τη χωρίζετε σε 12 μέρη και φτιάχνετε 12 κορδόνια. Τα ανοίγετε με τον πλάστη και βάζετε τη γέμιση στο κέντρο κάθε κορδονιού κατά μήκος. Αλείφετε τις άκρες των κορδονιών με το χτυπημένο αυγό και τα τυλίγετε σε σφιχτά ρολά. Παίρνετε 2 κορδόνια κάθε φορά και τα πλέκετε σε κοτσίδα. Κάνετε ο ίδιο και για τα υπόλοιπα και φτιάχνετε τα τσουρεκάκια.
- Ανακατεύετε το γάλα με τον κρόκο του αυγού που κρατήσατε. Μεταφέρετε τα τσουρεκάκια σε ατομικές μακρόστενες φορμίτσες, τα αλείφετε με το αυγό και τα αφήνετε να σταθούν 10΄. Πασπαλίζετε κατόπιν με τα αμύγδαλα εφιλέ. Ψήνετε τα τσουρεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, 25΄ περίπου, στη μεσαία σκάλα του φούρνου.
Συμβουλή
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με γλάσο σοκολάτας, διαλύοντας σε μπεν μαρί σοκολάτα κουβερτούρα με λίγο βούτυρο για να γυαλίζει η σοκολάτα και περιχύνοντας τα τσουρεκάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου