Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα- Πικάντικο ρολό με ζύμη πίτσας
Συνταγή από: i-food.gr
Υλικά για τη ζύμη:
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
Υλικά για τη γέμιση:
200 γρ. σαλάμι πικάντικο (σε φέτες)
50 γρ. ντοματοπελτές
100 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) (τριμμένη)
100 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (2 τεμ.)
50 γρ. ελιές πράσινες (χωρίς κουκούτσι)
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτα:
400 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
4 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
3 πρέζες ρίγανη
Εκτέλεση:
Η ζύμη: Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε την μπάλα της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον σκεπασμένη.
Η σάλτσα: Με το mini pimmer πολτοποιούμε την ντομάτα μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε και τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα (η ρίγανη δεν μπαίνει όταν πολτοποιούμε, για να μη μας μαυρίσει το μείγμα).
Όταν η ζύμη μας έχει φουσκώσει, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα μεγάλο τετράγωνο και την αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια, απλώνουμε την τριμμένη mozzarella, το πικάντικο σαλάμι και την πιπεριά κομμένη σε julienne. Τέλος, τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, τη βάζουμε σε ταψί και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 200°C.
Τρίτη- Σουφλέ με τορτελίνια
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Ζυμαρικά με μελιτζάνα και τυριά στο φούρνο
Τετάρτη- Υγιεινά μπιφτέκια από παντζάρια
Συνταγή από: sidagi.gr
Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 παντζάρια βρασμένα θρυμματισμένα
1/4 φλιτζανιού (35 γραμμάρια) ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 κονσέρβα 439 γραμμάρια μαύρα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ασπράδι αυγού
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 1/2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Φτιάξτε το αγαπημένο σας σάντουιτς με υγιεινά μπιφτέκια από παντζάρι και απολαύστε το χωρίς τύψεις!Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό και βράζετε τα παντζάρια για 40 με 50 λεπτά (διαφορετικά αγοράστε έτοιμα βρασμένα παντζάρια.)
Στη συνέχεια αφαιρείτε από την εστία και στραγγίζετε τα παντζάρια, αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τα ξεφλουδίζετε με ένα μαχαιράκι.
Έπειτα τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετείτε στο μούλτι, χτυπάτε για μισό λεπτό ή λιγότερο μέχρι να θρυμματιστούν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μισή κουταλιά της σούπας από το ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2 -3 λεπτά.
Ρίχνετε τα μαύρα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι. Προσθέστε το μπολ με τα φασόλια τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό. Αλάτι, πιπέρι, ασπράδι αυγού και ανακατεύετε καλά Στη συνέχεια προσθετέ το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (όπως κάνετε και με τον κιμά).
Χωρίζετε το μείγμα σε 4 μπάλες, πατικώνετε το κάθε μπιφτέκι. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τις υπόλοιπος 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο και τηγανίζετε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 7 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τέλος σερβίρετε τα μπιφτέκια σας με το αγαπημένο σας σάντουιτς ή με ρυζάκι.
Πέμπτη- Μοσχάρι με λιγκουίνι και γιαούρτι στο πήλινο
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Χοιρινό ζαμπόν για όλα τα γούστα
Παρασκευή- Ρεβίθια με σπανάκι και μάραθο
Συνταγή από: lovecooking
Υλικά:
300 γρ. ρεβίθια
400 γρ. σπανάκι φρέσκο
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
½ φλ. ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες
2 πράσα
1 μεγάλο καρότο
½ λεμόνι, χυμό
½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια με μια κουταλιά σόδα.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, λίγο από το ελαιόλαδο, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το καρότο σε μικρά καρέ και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
Τελευταίο στο τηγάνι προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια μαζί με τις ντομάτες, που τις έχουμε ξεφλουδίσει και τις έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20′ ακόμα.
Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10′ πριν το σερβίρουμε.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και συνοδεύουμε με προζυμένιο ψωμί, πικάντικη φέτα αμυγδάλου και ελιές Kαλαμών.
Σάββατο- Γλώσσα ψάρι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο
Συνταγή από: nostimada.gr
Υλικά:
4 φιλέτα γλώσσα
Μισό κιλό ντομάτες χοντροκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας χυμός λεμόνι
2 κουτ.σούπας βασιλικός
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Σε ένα πυρέξ βάζουμε τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τον βασιλικό
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε στο πυρέξ
Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά
Η γλώσσα ψάρι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο είναι έτοιμη!
Tips
Συνόδευσε με πατάτες ή με σαλάτα
Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή και με άλλα παρόμοια ψάρια
Δείτε ακόμη: Φασόλια με ρύζι
Κυριακή- Μαμαδίστικο κοτόπουλο Γιουβέτσι με Μακαρονάκι Κοφτό
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα- Πικάντικο ρολό με ζύμη πίτσας
Συνταγή από: i-food.gr
Υλικά για τη ζύμη:
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
Υλικά για τη γέμιση:
200 γρ. σαλάμι πικάντικο (σε φέτες)
50 γρ. ντοματοπελτές
100 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) (τριμμένη)
100 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (2 τεμ.)
50 γρ. ελιές πράσινες (χωρίς κουκούτσι)
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτα:
400 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
4 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
3 πρέζες ρίγανη
Εκτέλεση:
Η ζύμη: Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε την μπάλα της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον σκεπασμένη.
Η σάλτσα: Με το mini pimmer πολτοποιούμε την ντομάτα μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε και τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα (η ρίγανη δεν μπαίνει όταν πολτοποιούμε, για να μη μας μαυρίσει το μείγμα).
Όταν η ζύμη μας έχει φουσκώσει, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα μεγάλο τετράγωνο και την αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια, απλώνουμε την τριμμένη mozzarella, το πικάντικο σαλάμι και την πιπεριά κομμένη σε julienne. Τέλος, τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, τη βάζουμε σε ταψί και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 200°C.
Τρίτη- Σουφλέ με τορτελίνια
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Ζυμαρικά με μελιτζάνα και τυριά στο φούρνο
Τετάρτη- Υγιεινά μπιφτέκια από παντζάρια
Συνταγή από: sidagi.gr
Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 παντζάρια βρασμένα θρυμματισμένα
1/4 φλιτζανιού (35 γραμμάρια) ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 κονσέρβα 439 γραμμάρια μαύρα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ασπράδι αυγού
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 1/2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Φτιάξτε το αγαπημένο σας σάντουιτς με υγιεινά μπιφτέκια από παντζάρι και απολαύστε το χωρίς τύψεις!Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό και βράζετε τα παντζάρια για 40 με 50 λεπτά (διαφορετικά αγοράστε έτοιμα βρασμένα παντζάρια.)
Στη συνέχεια αφαιρείτε από την εστία και στραγγίζετε τα παντζάρια, αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τα ξεφλουδίζετε με ένα μαχαιράκι.
Έπειτα τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετείτε στο μούλτι, χτυπάτε για μισό λεπτό ή λιγότερο μέχρι να θρυμματιστούν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μισή κουταλιά της σούπας από το ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2 -3 λεπτά.
Ρίχνετε τα μαύρα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι. Προσθέστε το μπολ με τα φασόλια τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό. Αλάτι, πιπέρι, ασπράδι αυγού και ανακατεύετε καλά Στη συνέχεια προσθετέ το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (όπως κάνετε και με τον κιμά).
Χωρίζετε το μείγμα σε 4 μπάλες, πατικώνετε το κάθε μπιφτέκι. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τις υπόλοιπος 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο και τηγανίζετε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 7 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τέλος σερβίρετε τα μπιφτέκια σας με το αγαπημένο σας σάντουιτς ή με ρυζάκι.
Πέμπτη- Μοσχάρι με λιγκουίνι και γιαούρτι στο πήλινο
Δείτε ακόμη: Χοιρινό ζαμπόν για όλα τα γούστα
Παρασκευή- Ρεβίθια με σπανάκι και μάραθο
Συνταγή από: lovecooking
Υλικά:
300 γρ. ρεβίθια
400 γρ. σπανάκι φρέσκο
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
½ φλ. ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες
2 πράσα
1 μεγάλο καρότο
½ λεμόνι, χυμό
½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια με μια κουταλιά σόδα.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, λίγο από το ελαιόλαδο, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το καρότο σε μικρά καρέ και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
Τελευταίο στο τηγάνι προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια μαζί με τις ντομάτες, που τις έχουμε ξεφλουδίσει και τις έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20′ ακόμα.
Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10′ πριν το σερβίρουμε.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και συνοδεύουμε με προζυμένιο ψωμί, πικάντικη φέτα αμυγδάλου και ελιές Kαλαμών.
Σάββατο- Γλώσσα ψάρι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο
Συνταγή από: nostimada.gr
Υλικά:
4 φιλέτα γλώσσα
Μισό κιλό ντομάτες χοντροκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας χυμός λεμόνι
2 κουτ.σούπας βασιλικός
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Σε ένα πυρέξ βάζουμε τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τον βασιλικό
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε στο πυρέξ
Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά
Η γλώσσα ψάρι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο είναι έτοιμη!
Tips
Συνόδευσε με πατάτες ή με σαλάτα
Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή και με άλλα παρόμοια ψάρια
Δείτε ακόμη: Φασόλια με ρύζι
Κυριακή- Μαμαδίστικο κοτόπουλο Γιουβέτσι με Μακαρονάκι Κοφτό
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Πίτα Εβδομάδας:
Η κασερόπιτα που θα απογειώσει το τραπέζι σαςΔείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Γλυκά Εβδομάδας:
- Cheesecake φράουλας με μέλι
- Μπισκοτοσοκολατόπιτα – Ένα τέλειο γλυκό σοκολάτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου