Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Πώς είναι το παιδάκι Αιγόκερως (tη κορη μου..)

Πώς είναι το παιδάκι Αιγόκερως

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 22 Δεκεμβρίου και 20 Ιανουαρίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου.
Nα ξέρετε λοιπόν ότι η ωριμότητα αυτού του παιδιού θα σας εκπλήξει. Σαν μωρό θα δείχνει τις προτιμήσεις του και θα είναι αρκετά ιδιότροπο αλλά πολύ ήσυχο παράλληλα. Είναι ένα αποφασιστικό παιδάκι που όταν θέλει κάτι πολύ είναι τόσο πεισματάρικο που σίγουρα θα το αποκτήσει. Είναι επίσης πολύ οργανωμένος και προσαρμόζεται στη ρουτίνα. Θα έχει μια ξεχωριστή θέση για τα παιχνίδια του και όταν η μαμά του θα αλλάζει τη διαρρύθμιση θα είναι πολύ ανήσυχο. Καλό είναι επίσης να τον ταΐζετε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαφορετικά θα έχετε γκρίνιες.

Αγαπά πολύ το σπίτι του και είναι σπιτόγατος. Ίσως γι’ αυτό δεν τον ενδιαφέρει να έχει πολλούς φίλους. Θα έχει μόνο κάποιους ή έναν κολλητό/η με τον οποίο/α θα μοιράζεται όλα τα μυστικά του. Οι γονείς δεν θα πρέπει να ανακατεύονται στην προσωπική του ζωή όχι μόνο όταν ενηλικιωθεί αλλά ακόμα κι όταν θα είναι ένα μικρό παιδί. Η καρδιά του είναι γεμάτη με ευγενή συναισθήματα και χρειάζεται πολύ αγάπη. Σε αντίθετη περίπτωση ως ενήλικας μπορεί να γίνει ψυχρός και επιφυλακτικός. Βαθιά μέσα του όμως είναι πολύ γλυκός και ρομαντικός. Είναι επίσης έξυπνος, ανεξάρτητος και έχει μια αίσθηση εξουσίας.

Στο σχολείο συνήθως τα πάει καλά και δεν έχει προβλήματα. Θα παραδίδει πάντοτε τις εργασίες του στην ώρα τους και επειδή το μυαλό του λειτουργεί σαν υπολογιστής θα μελετάει και θα μαθαίνει πολύ γρήγορα. Η συγκέντρωση του είναι καταπληκτική και θα έχει πολύ καλές επιδόσεις. Επειδή όμως είναι λίγο ντροπαλός οι δάσκαλοι πρέπει να του απευθύνουν τον λόγο γιατί δεν νιώθει αρκετά άνετα γύρω από πολύ κόσμο. Σύντομα όμως θα το ξεπεράσει και θα καταλήξει ένας ηγέτης. Ο μικρός Αιγόκερως λατρεύει τα κατοικίδια ζωάκια και τα παιχνίδια μαζί τους κάτι που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι γονείς.

Όσον αφορά τα επαγγελματικά του θα είναι πολύ καλός δάσκαλος, γιατρός, αντιπρόεδρος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας μεγάλης εταιρείας. Έχει ένα συστηματικό μυαλό και μπορεί εύκολα να μάθει όλα όσα σχετίζονται με τις επιστήμες. Παιχνίδια όπως το σκάκι ή ένα μικροσκόπιο θα είναι από τα αγαπημένα του καθώς θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμα για την ανάπτυξη της διανοητικής του ικανότητας. Μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί τους γονείς του, τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται ή μιλάνε και θα θέλει να τα κάνει όλα μόνος του. Στην εφηβεία θα δείξει την ανεξαρτησία του και θα γίνει πολύ πεισματάρης . Μπορεί να γίνει ακόμα και λίγο αυταρχικός σε ασθενέστερους φίλους του ή τα αδέλφια του (αν δεν το έχει κάνει ακόμα!).

Στην παιδική του ηλικία ο μικρός Αιγόκερως χρειάζεται την υποστήριξη των γονιών του. Να θυμάστε ότι συνήθως κάνει ό,τι θέλει αλλά αν λαμβάνει αγάπη από το περιβάλλον του, αυτός θα είναι ο νικητής. Είναι πολύ δεμένος με το σπίτι του και την οικογένειά του και πάντα θα ανησυχεί για τις ανάγκες όλων των μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...