Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Συμβουλές ταξιδίου για single γονείς

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ
Single γονείς και ταξίδι φαντάζει αδύνατο. 
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί γονείς αποφεύγουν να ταξιδεύσουν μόνοι με τα παιδιά τους, ειδικά αν πρόκειται για μακρινά ταξίδια. Απλά πράγματα στέκονται εμπόδιο στα σχέδια τους, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας. Είναι λογικό να ανησυχούν και να νιώθουν ανασφάλεια.  Ωστόσο, μια καλή οργάνωση με κάθε λεπτομέρεια θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τους φόβους σας.
  • Επιλέξτε να πάρετε το καρότσι σε περίπτωση που το παιδί είναι μικρής ηλικίας. Τα περισσότερα καρότσια έχουν αρκετές θήκες για να βάλετε κάποια πράγματα αλλά το βασικότερο είναι πως σας δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για το παιδί. Οι αεροπορικές εταιρίες το δέχονται σαν χειραποσκευή.
  • Ξεκινήστε έγκαιρα από το σπίτι. Υπολογίστε το χρόνο που χρειάζεστε ώστε να είστε όσο πιο νωρίς γίνεται στο αεροδρόμιο ή στο σταθμό από όπου θα αναχωρήσετε.
  •  Προτιμήστε να μην πάρετε πολλά πράγματα μαζί σας για πρακτικούς λόγους. Ακόμα, επιλέξτε backpack για να είναι τα χέρια σας ελεύθερα.
  • Προτιμήστε να ζητήσετε βοήθεια αν χρειαστείτε κάτι από έναν υπεύθυνο και όχι από κάποιον που ταξιδεύετε μαζί.
  • Κλείστε από πριν ταξί για να σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο. 
  • Κάντε καλή έρευνα για τα ξενοδοχεία πριν κλείσετε. Ρωτήστε τους φίλους σας αν έχουν ταξιδέψει στον ίδιο προορισμό μήπως γνωρίζουν κάποιο καλό ώστε να σας το προτείνουν. Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο. 
  • Επιλέξτε το δωμάτιο σας να έχει ωραίο μπαλκόνι με θέα. Μην ξεχνάτε πως στο ταξίδι έχετε ανάγκη να περάσετε και οι δύο όμορφα. Για το λόγο αυτό, ένα όμορφο μπαλκόνι θα φανεί όαση χαλάρωσης και ηρεμίας την ώρα που το παιδί θα ξεκουράζεται.
  • Ακόμα, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον παιδιάτρο ποια φάρμακα θα πρέπει αν έχετε μαζί σας, σε περίπτωση που επιλέξετε ταξίδι στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...