Τι θα χρειαστούμε;
Για τη ζύμη:
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
- 1 αυγό
- 2 σουποκουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού μαγιά (σκόνη)
- Λίγο αλάτι
- Λίγη ρίγανη
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 300-400 γραμμάρια)
Για το γαρνίρισμα:
- Σάλτσα ντομάτας (είτε φρέσκια είτε συμπυκνωμένη)
- 1/4 τυρί τριμμένο (gouda)
- 6 φέτες μπέικον
- 6 φέτες σαλάμι αέρος
- 8 φέτες πάριζα
- Μανιτάρια (είτε φρέσκια είτε κονσέρβα)
- Μια πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες.
Πως την φτιάχνουμε;
Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα το γάλα, το αυγό και το λάδι. Στη συνεχεία, προσθέτουμε την μαγιά, το αλάτι, την ρίγανη και στο τέλος το αλεύρι (σιγά σιγά). Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου 2 ώρες. Με το πέρας του δύώρου, την ανοίγουμε στην λαμαρίνα του φούρνου και προσθέτουμε τα υλικά που μας αρέσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 220° C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου