Τι θα χρειαστούμε;
- 8 μήλα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 πακέτο φαρίνα
- 1 αυγό
- 1 κουτάλι γλυκού κανέλα
- 1 βανίλια
- 1 βούτυρο Κερκύρας
Πως το φτιάχνουμε;
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά καρέ και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με την μία κούπα ζάχαρη και την κανέλα. Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 25 με 30 λεπτά.
Ταυτόχρονα και μέχρι να ψηθούν τα μήλα, σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι (δεν το κοσκινίζουμε), την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, το αυγό και το βούτυρο αφού το λιώσουμε. Φτιάχνουμε την ζύμη, η οποία θα είναι σκληρή.
Τοποθετούμε στη συνέχεια τα ¾ την ζύμης στο ταψί όπου θα ψήσουμε την μηλόπιτα, ρίχνουμε από πάνω το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τα ψημένα μήλα και όλο το ζουμάκι που έχουν βγάλει και στο τέλος με έναν χοντρό τρίφτη, τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε φτιάξει.
Ψήνουμε στους 180 για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ευχαριστούμε την Ερατώ για τη συνταγή και την φωτογραφία της μηλόπιτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου