Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

6 λόγοι για να δίνεις περισσότερες αγκαλιές

anapnoes.gr : agkalia 877254798 6 λόγοι για να δίνεις περισσότερες αγκαλιές
Παραδέξου το: Τίποτα καλύτερο από μια ζεστή αγκαλιά! Μάλιστα, εκτός από το αίσθημα γαλήνης και συντροφικότητας, σε οφελεί πολλαπλά! Μάθε πώς
Είτε κουρνιάζεις στην αγκαλιά σου συντρόφου σου, είτε απολαμβάνεις τη ζεστή αγκαλιά φίλων ή και της μανούλας, το σίγουρο είναι πως πλημμυρίζεις από όμορφα συναισθήματα και γαλήνη. Εκτός αυτών όμως, η αγκαλιά μας προσφέρει ποικίλα άλλα οφέλη! Μάθε τα κάνοντας κλικ στην επόμενη σελίδα και ξεκίνα να δίνεις και να αποζητάς περισσότερες αγκαλιές. Κάνουν καλό!
anapnoes.gr : newego LARGE t 821 105906057 type12550 6 λόγοι για να δίνεις περισσότερες αγκαλιές
Γιατί να δίνεις αγκαλιές πολλές
1. Σε κάνει να νιώθεις καλά
Η αγκαλιά δεν είναι απλά μια κίνηση των χεριών. Όταν αγκαλιάζουμε κάποιον, η οξυτοξκίνη (γνωστή κι ως ορμόνη της αγκαλιάς) απελευθερώνεται και μας κάνει να νιώσουμε όμορφα και τρυφερά. Η χημική αυτή ουσία είναι αυτή στην οποία οφείλονται οι κοινωνικοί δεσμοί αλλά και το δέσιμο ενός ζευγαριού. Στην ουσία πρόκειται για ένα νευροπεπτίδιο που δημιουργεί αφοσίωση, εμπιστοσύνη και δέσμευση και καθορίζει τους δεσμούς με άλλους ανθρώπους.
2. Περισσότερες αγκαλιές = μείωση της αρτηριακής πίεσης
Οι ορμόνες που απελευθερώνονται στο σώμα μετά από μια αγκαλιά δεν προκαλούν μόνο θετικά συναισθήματα αλλά προάγουν και τη σωματική υγεία. Όταν κάποιος μας αγκαλιάζει, ενεργοποιούνται υποδοχείς που στέλνουν σήμα στο πνευμονογαστρικό νεύρο , μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την μείωση της αρτηριακής πίεσης.
3. Μπορεί να διώξει τους φόβους σου
Κάθε φορά που νιώθεις μια ανησυχία ή φοβίες αναζητάς το αγαπημένο σου αρκουδάκι που έχεις από τα παιδικά σου χρόνια; Αυτή η πρακτική εξηγείται κι επιστημονικά, αφού όπως έχει δείξει η έρευνα, αγκαλιάζοντας ακόμη κι ένα αρκουδάκι, όντως βοηθά στην καταπολέμηση των φόβων μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις φευγαλέες και φαινομενικά ασήμαντες διαπροσωπικές επαφές μας που περιλαμβάνουν εναγκαλισμό. Όπως λένε οι επιστήμονες, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά υπαρξιακές ανησυχίες και άγχη.
4. Κάνει καλό στην καρδιά
Σύμφωνα με μελέτες,  η αγκαλιά κάνει καλό και στην καρδιά! Έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας είναι ενδεικτική: Οι συμμετέχοντες που δεν είχαν κανένα εναγκαλισμό με τους συνεργάτες τους κατά τη διάρκεια του πειράματος, είχαν περισσότερους παλμούς ανά λεπτό σε σύγκριση με όσους έδωσαν έστω και μια τυπική αγκαλιά.
5. Μειώνεται το αίσθημα της μοναξιάς
Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Οχάιο, το αγξκάλιασμα και η σωματική επαφή γίνονται ολοένα και σημαντικότερα με την ηλικία. Όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε πιο εύθραστοι σωματικά, οπότε η επαφή γίνεται ολοένα και σημαντικότερη για την καλή υγεία. Μελέτες, άλλωστε, έχουν δείξει πως η μοναξιά, ιδιώς όταν περνούν τα χρόνια, αυξάνει το άγχος, με ποικίλες επιπτώσεις και στην υγεία. Αγκαλιάζοντας κάποιον, αμέσως αισθάνεσαι πιο κοντά σε αυτό το πρόσωπο και το αίσθημα μοναξιάς μειώνεται.
6. Είναι φυσικό αγχολυτικό
Μια αγκαλιά και μόνο είναι ικανή να μειώσει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, που παράγεται στο σώμα μας. Μας απελευθερώνει επίσης από την ένταση καθώς στέλνει «κατευναστικά» μηνύματα στον εγκέφαλο. Μάλιστα, όπως έχει αποδειχτεί, τα μωράκια που δέχονται πολλές αγκαλιές βιώνουν λιγότερο άγχος αργότερα στην ενήλικη ζωή.
anapnoes.gr : newego LARGE t 821 106274117 type12550 6 λόγοι για να δίνεις περισσότερες αγκαλιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...