Περιγραφή
Πολύ νόστιμα γιουβαρλάκια με κρέμα γάλακτος και τυρί στο φούρνο.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 3 μέτρια καρότα
- μαϊντανό ψιλ/μένο
- 1/2 φλ. ρύζι
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. πάπρικα
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 1 1/2 λίτρα νερό
- 1 κύβο κότας ή λαχανικών
Πώς το κάνουμε:
1) Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο τριμμένα στο μούλτι, το αλεύρι ή φρυγανιά και το μπέικιν. Ρίχνουμε το αυγό, αλατοπίπερο, πάπρικα, μαϊντανό και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και το ρύζι καλά πλυμένο και στραγγισμένο. Ζυμώνουμε πολύ καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου