Τι χρειαζόμαστε:
- 1 λάχανο μέτριο
- 500 γρ. κιμά
- 2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
- 2 κρεμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμύδι ξερό
- μαιντανό
- ανηθο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αυγά φρέσκα
- 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά κόρν φλάουρ (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
1) Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
2) Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμύδια, το ρύζι, τον μαιντανό, τον ανηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
4) Στρώνουμε ενα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ενα πιατάκι απο επάνω για να μή χαλάσουν το σχήμα τους, αν τους κάνετε σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε τούς ντολμάδες ετσι οπως τούς εκαναν οι γιαγιάδες μας με απλό παραδοσιακό τρόπο.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου