Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο
- 2 μπούτια κοτόπουλου φιλέτο
- 1 ποτηράκι του κρασιού.. κρασί
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/4 γραβιέρα τριμμένη
- 1 ποτήρι γάλα
- λίγο μαϊντανό, δυόσμο, μέντα ψιλοκομμένα
- λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο κατα βούληση..
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία με ένα ποτήρι νερό και αφού βράσει, προσθέτουμε λάδι και το αφήνουμε να κοκκινίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Αφού τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού τσιγαριστεί καλά και απο τις 2 μεριές τότε προσθέτουμε λίγο νερό (να καλύψει το μισό κοτόπουλο) προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.
- Αφού βράσει το κοτόπουλο,κρατάμε το ζωμό με το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε όχι όμως σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια για να μη λιώσει στο ψήσιμο.
- Σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι, το κοσχοκάρυδο, το ζωμό απο το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές.
- Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση, ρίχνουμε τη γέμιση και μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα απο πάνω.
- Πρίν βάλουμε την πίτα στο φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και "ραντίζουμε" με λίγο νεράκι.
- Ψήνουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς και κατόπιν, βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος της κουζίνας μας για μισή ώρα έτσι ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτας μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για γραβιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρμεζάνα για να δώσετε μια πιο πικάντικη νότα στην πίτα σας..
Διαβάστε περισότερο: Κοτόπιτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/kotopita1.html#ixzz3TDqYkwIB
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου