Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- λίγο γάλα
- 1 κρέμα γάλακτος
- φρέσκα μανιτάρια
- 3 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- λίγο κρασί κόκκινο
- ελαιόλαδο
- λίγο κεφαλοτύρι
- λίγη φέτα
- 1 κύβο κοτόπουλου
- αλάτι-πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Βράζετε τα φιλέτα -αφού τα κόψετε- μέσα σε λίγο νερό με μισό κύβο, για 10 λεπτά. Αφαιρείτε από το νερό και κόβετε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.
- Αφού τσιγαριστούν, ρίχνετε το κοτόπουλο και το κρασί, ανακατεύετε για 5 λεπτά όλα τα υλικά (να εξατμιστεί το κρασί) και μετά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τον μισό κύβο. Η γέμιση είναι έτοιμη!
- Λαδώνετε το ταψί, στρώνετε την σφολιάτα και την απλώνετε ελάχιστα, βάζετε την γέμιση και έπειτα ρίχνετε λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο και ελάχιστη φέτα τριμμένη. Καλύπτετε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας, στρίβοντας τις άκρες των φύλλων.
- Μετά χαράζετε τα κομμάτια και με ένα πινέλο απλώνετε γάλα σε όλη την πίτα και κυρίως στις άκρες.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25' στον αέρα στην μεσαία σκάλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι η πιο νόστιμη πίτα που υπάρχει και το λέω με απόλυτη σιγουριά!
Διαβάστε περισότερο: Η τέλεια κοτόπιτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/i-teleia-kotopita.html#ixzz3TDpCUqNM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου