- 1 κιλό πατάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι, άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που βράζει με μπόλικο αλατισμένο νερό.
- Οταν τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις αφήνετε να κρυώσουν.
- Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζετε σε ένα μπωλ και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα.
- Ανακατεύετε τα υλικά και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
- Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύετε ελαφρά πριν να σερβίρετε.
Παραλλαγή: Μπορείτε να προσθέσετε σφτιχτά αυγά κομμένα στα 4 ή 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένοο σε κύβους. Επίσης, αντί για μαγιονέζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας μουστάρδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου