Υλικά (για 3-4 άτομα):
- μισό κιλό πατάτες
- 1 κονσέρβα τόνο (σε λάδι)
- 5-6 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 200 γραμ. ρόκα ή παρόμοιο χορταρικό
- λίγο ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- λίγο κρίταμο (προαιρετικά)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Γιάννης
- Βράζετε τις πατάτες (με τα φλούδια). Τις βγάζετε από το ζεστό νερό και τις βάζετε σε κρύο. Αφήνετε μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να πιάνονται χωρίς να καίγεστε.
- Κόβετε κάθε πατάτα στη μέση, και ξεφλουδίζετε "τσιμπώντας" την φλούδα από την άκρη και τραβώντας (είπαμε, θέλουμε να αράξουμε, δεν θα καθόμαστε να ξεφλουδίζουμε μια ώρα τις πατάτες με το μαχαίρι).
- Κόβετε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς (και λίγο μικρότερο ίσως), και ρίχνετε σε μεγάλο μπόλ.
- Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε (αυτό για να "σφραγίσουν" οι πατάτες και να μήν χαλάσει η υφή αργότερα. Προσθέτετε αλατοπίπερο, ρόκα, κάπαρη και τον τόνο (αφού στραγγίσετε πρώτα το σπορέλαιο από την κονσέρβα, αλλιώς θα βαρύνει).
- Ρίχνετε από πάνω την μαγιονέζα, και γαρνίρετε αν θέλετε με το κρίταμο.
- Σερβίρετε όσο ακόμα οι πατάτες είναι λίγο ζεστές, ανακατεύοντας πρώτα καλά τα περιεχόμενα στο μπόλ.
Γιάννης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου