Συστατικά
- 8 κομματάκια κανέλα
- 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 12 ολόκληρα γαρίφαλα
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνεις το κόκκινο κρασί. Το αφήνεις να βράσει για λίγα λεπτά – σε καμία περίπτωση μέχρι να κοχλάσει – σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά και συνεχίζεις να βράζεις για περίπου 5 λεπτά.
- Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει για 1 ώρα.
- Αφού στραγγίξεις το ρόφημα – για να φύγουν τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι – , σερβίρεις σε ένα καλό γυάλινο ποτήρι και απολαμβάνεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου