Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 του φλιτζανιού κακάο
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. της σούπας σιρόπι
- 4 αβγά
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι βατόμουρα (προαιρετικά)
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C, βουτυρώνεις ελαφρά ένα ταψί σιλικόνης και απλώνεις από πάνω μία λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς με ένα μίξερ χειρός τους κρόκους αβγών, το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα τρίτο μπολ, ανακατεύεις τα ασπράδια αβγών, μέχρι να “δέσουν”. Ρίχνεις 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπάς για 3-4 λεπτά ακόμη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τα τρία διαφορετικά μείγματα και ενώνεις σε ένα.
- Μεταφέρεις το μείγμα σου στο ταψί σιλικόνης και το απλώνεις ομοιόμορφα με μία σπάτουλα και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς με ένα μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και 3 κουτ. της σούπας ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνεις την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι, αφήνοντας τις άκρες ακάλυπτες και προσθέτεις τα βατόμουρα.
- Αναποδογυρίζεις προσεκτικά το κορμό σε ρολό και ψήνεις για 5 λεπτά ακόμη.
- Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και αν θες το βάζεις στο ψυγείο για να είναι δροσερό
https://www.tlife.gr/syntages/xristougenniatikes/syntagi-gia-xristougenniatiko-kormo-sokolatas-me-leyki-krema/1251201/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου