Υλικά
300γρ. κανταΐφι
85γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
5 φλ. γάλα πλήρες
1 φλ. κρέμα γάλακτος
8 κουταλιές κορν φλάουερ
9 κουταλιές ζάχαρη
3 κόκκους μαστίχα. κοπανισμένη με 1 κουταλάκι ζάχαρη
2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας
3 αυγά και 5 κροκάδια
85γρ. βούτυρο ανάλατο
Για το σιρόπι:
2 ¼ φλ. ζάχαρη
1 ¾ φλ. νερό
φλούδα από μισό λεμόνι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μέλι
Για την επικάλυψη:
1 ¾ φλ. κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
2 κουταλιές φιστίκια Αιγίνης αλεσμένα
Φτιάχνετε την κρέμα: Βάζετε 1 φλιτζάνι από το γάλα σε ένα μπολ.
Προσθέστε στο μπολ το κορν φλάουερ και ανακατέψτε να διαλυθεί. Βάζετε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι μόλις να κοχλάσει. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα κροκάδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και το διαλυμένο κορν φλάουερ. Κτυπήστε να αναμειχθούν. Με το μίξερ σε μετρια-χαμηλή ταχύτητα βάζετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, κτυπώντας διαρκώς. Μεταφέρετε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτετε τη κοπανισμένη μαστίχα. Ανακατεύετε με σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει.
Ανακατέψτε γρήγορα για 1 λεπτό και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Περιχύνετε τη κρέμα πάνω από το κανταΐφι. Απλώστε να πάει παντού.
Καλύπτετε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά.Κτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαντιγί.Απλώστε στην κρύα κρέμα και πασπαλίστε με φιστίκια Αιγίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου