ΥΛΙΚΑ
2 φλ. (500ml) κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία (170γρ.) κουβερτούρα γάλακτος Nestlé Dessert
1 κουταλάκι (6ml) εκχύλισμα βανίλιας ή 2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλιά (10γρ.) κακάο κοσκινισμένο
Για το στόλισμα
σμέουρα (raspberries)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε την κρέμα και τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ και λιώνετε σε μπεν μαρί. Δηλαδή, το τοποθε- τείτε επάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Προσοχή ο πάτος του μπολ να μην αγγίζει μέσα στο νερό. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, βάζετε τη βανίλια, το κακάο και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει. Σκεπάζετε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες.
Βάζετε το μίγμα στον κάδου του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια και στολίζετε τα σμέουρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου