Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Καρβελάκι γεμιστό με τηγανιά

 



ΥΛΙΚΑ
1 καρβελακι μεγάλο
750 γρ χοιρινές μπουκιές για τηγανιά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πρασο το άσπρο μέρος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Λάδι αλάτι πιπέρι
200 γρ τριμμένα τυριά γκουντα ρεγκατο
Λίγο βουτηρο

Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωταρουμε το κρέας λίγο λίγο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές. Μετά αφαιρουμε το κρέας και τριγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το πράσο να μαλακώσουν προσθέτουμε και τις πιπεριές και μετά προσθέτουμε το κρέας σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μισή ώρα περίπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μόνο με το λάδι του.


Παίρνουμε το καρβελακι κόβουμε το πάνω μερος αφαιρουμε την ψίχα το αλείφουμε εσωτερικά με λίγο βούτυρο βάζουμε κάτω το μισό τριμμένο τυρί γεμίζουμε με την τηγανιά προσθέτουμε επάνω το υπόλοιπο τυρί κλείνουμε με το καπάκι από το ψωμί το αλείφουμε εξωτερικά με λίγο βούτυρο το τυλίγουμε σε λαδοκολα και από επάνω αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 15 με 20 λεπτά περίπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...